Необходими продукти:
- 250 грама макарони с форма по избор;
- 200 грама доматен сок;
- 2 супени лъжици доматена паста;
- няколко стръка нарязан керевиз;
- сол, черен и червен пипер;
- 1 чаена лъжичка чили;
- зехтин за запръжка на зеленчуците;
- 1-2 моркова;
- 1 глава лук;
- 100 грама червен или бял боб от консерва;
- щипка захар;
- 250 грама кайма, накъсана ситно;
- 1-2 супени лъжици червено вино;
- 2-3 цели скилидки чесън, обелени;
Начин на приготвяне:
- Обелете морковите и лука, нарежете ги ситно и запържете в сгорещен зехтин.
- Прибавете каймата, разбъркайте и след като се запържи налейте доматения сок и пастата.
- Подправете с керевиз, чесън, сол, черен и червен пипер, чили и захар.
- Разбъркайте сместа и сипете боба, заедно с макароните.
- Налейте виното и покрийте съда с капак.
- Намалете мощността на котлона и гответе ястието в продължение на 30 минути.
- Охладете, разпределете в купички и поднесете.
Framar.bg