Необходими продукти:
- 1,2кг. пилешко месо
- 2 средноголеми глави лук
- 5/6 скилитки чесън
- 6/7 средноголеми гъби печурки
- 1 кофичка заквасена сметана или 500мл. готварска сметана
- 3 триъгълничета натурално топено сирене
- 100гр. масло
- босилек
- черен пипер
- бульон
Начин на приготвяне:
- Измиваме и нарязваме пилешкото месо на къстчета.
- Главите лук нарязваме на полумесеци.
- Скилитките чесън на филиики.
- Гъбите нарязваме на по-едри парчета.
- Запържваме месото почти до готовност.
- Добавяме лука, когато месото е почти готово.
- Когато лукът омекне, добавяме чесъна по средата на тигана, така че да се запържи добре.
- Добавяме топеното сирене, нарязано на парчета и бъркаме докато се разтвори добре.
- Изсипваме сметаната.
- Прибавяме подправките.
Авторска рецепта