Необходими продукти:
- 2 листа ягодов желатин;
- 300 милилитра гореща вода;
- 150 грама нарязани ягоди;
- 1 супена лъжица розова вода;
- 1 чаена чаша сладкарска сметана за разбиване;
- 190 грама крема сирене; няколко пресни ягоди за украса;
- ментови листенца за украса;
Начин на приготвяне:
- Сложете желатиновите листа в купа и добавете горещата вода.
- Разбъркайте добре, за да се разтвори напълно желатинът и оставете да се охлади.
- През това време сложете в блендер всички останали съставки, без тези за украсата, и разбийте до получаването на гладък крем.
- Комбинирайте двете смеси, разбъркайте и пресипете във форма по избор.
- Охладете за 4-5 часа, извадете от формата и украсете с разполовени или цели ягодки и листенца мента.
- Разрежете, поднесете и с удоволствие хапнете.
Framar.bg