Необходими продукти:
- 1 ч.ч. захар
- 2 ч.ч. брашно
- 1 бр. бакпулвер
- 1 бр. яйце
- 1 бр. ванилия
- 125 грама масло
- Течен шоколад
За украса на мъфините: шоколодови топчета, една обикновенна бисквитка и бисквитка ореол.
Начин на приготвяне или как се прави десертът:
- Продуктите трябва да са на стайна температура. В купа разбиваме с миксер яйцето с захарта, до получаване на гладка смес. След това добавяме бакпулвера с брашното и ванилията. Накрая добавяме разтопеното масло. Разбива се с миксер до получаване да гладка смес.
- В хартиени формички изспиваме до половината сместа и добавяме по 1/2ч.л шоколад и допълваме с сместа.
- Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25- 30 минути.
- Вече готовите мъфини изваждаме, докато са горещи намазваме с течен шоколад поръсваме с натрошените на прах бисквити и декорираме с малко шоколадово от бял шоколад топче.
Рецепта предоставена от Цвети Александрова.