Необходими продукти:
- 2 шоколада
- 200 гр масло
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. брашно
- 4 яйца, разделени
- 1 ч.ч. кафе (еспресо)
- 1 пак ванилова захар
- 1 шоколад
- 50 масло
Приготвяне или как се готви ястието
- Разтопявате 2 шоколада с 200 гр масло на водна баня.
- Смесвате брашното, захарта, жълтъците, еспресото и ванилената захар.
- Разбивате белтъците на сняг.
- Добавяте разтопения шоколад към жълтъчената смес, после внимателно добавяте и снегът.
- Печете в намазнена форма първо 10 минути на 250 градуса, после още 15 минути на 200 градуса. Фурната е предварително загрята.
- Оставяте кейка да поизстине.
- За глазурата разтапяте още 1 шоколад с 50 гр масло и с него намазвате поизстиналия кейк. Оставяте на студено поне за 5 часа преди да сервирате.