Необходими продукти
- 200 мл сок от нар;
- 300 мл сладко червено вино;
- 3 скилидки чесън;
- 1 ч. л. захар;
- 1 ч. л. сол;
- 0,5 ч. л. нишесте;
- босилек;
- черен и червен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Смесете сока от нар и 200 мл вино. Чесъна прекарайте през преса, нарежете босилека на дребно. Комбинирайте тези съставки, добавете захарта, солта и смлян пипер в тенджера и го поставете на бавен огън. Когато заври, покрийте и гответе още 20 минути. След това добавете нишестето, разредено в остатъка от вино и изчакайте да се сгъсти, като бъркате непрекъснато. Сервирайте соса студен. Идеален е за агнешко печено.