Необходими продукти:
- брашно 550 гр
- бакпулвер 1 пакет
- кисело мляко 400 г
- сол на вкус
- колбас шпек 100 г на кубчета
- кашкавал 150 г
- чубрица 2 щипки
- олио за тигана 1 к ч
Начин на приготвяне или как се готви тестеното изделие:
- Сипва се брашно в тавичка и се оформя кладенче.
- В киселото мляко се разбърква бакпулвера да шупне и прибавяме в брашното.
- Добавя се сол 1 равна ч л, ронена чубрица, настърган кашкавал и колбас на малки кубчета.
- Разбърква се и месим тесто да спре да лепне. Покрива се с кърпа или фолио за 20 минути.
- Оформя се фитил и се нарязва на 6 равни части. Всяка се точи на кръгла кора 14 см и се набождат с вилица.
- В загрято тиганче 15 см с 1 с л олио, печем пърленките от двете страни до златисто.
- Изваждат се, поръсваме с малко шарена сол.
Рецепта предоставена от Виолета Матева.