Рецепта за орехов кейк с канела

Коментари · 271 Прегледа

Чудесен сладкиш по оригинална рецепта.

Вземаме 400 г брашно, 1½ чаша пудра захар, 140 г прясно масло, 4 яйца, 150 г орехови ядки, ¼ кг кисело мляко, 1–2 лъжичка канела, 1 лъжичка сода. Бием маслото със захарта до побеляване; прибавяме един по един жълтъците, като не преставаме да бием, разтваряме содата в киселото мляко, изсипваме към горната смес, след което прибавяме брашното, канелата, орехите, нарязани на парченца, и най-накрая белтъците, разбити на гъст сняг. Разбъркваме леко сместа с белтъците и изсипваме в голяма кейкова форма. Печем в умерена фурна.

Автор: Пенка Чолчева, източник: "601 изпитани готварски рецепти"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg