Необходими продукти:
За блата:
- яйца 4 малки
- агаве 4 с л
- брашно 150 г
- бакпулвер 1 ч л
- сироп
- вода 100 мл
- агаве 2 с л
За крема:
- прясно мляко 500 мл
- пудинг банан 1 пакет
- агаве 4 с л
- стевия 1 таблетка
- ванилия
- сладкарска сметана 100 мл
- сладко от портокал 1 к ч
- боя за крема 1 к л на прах
- кисело мляко 1 с л
Декор:
- захарни цветни пръчици
Начин на приготвяне или как се прави десертът:
- Разбиват се яйцата с ванилия и агаве до побеляване.
- Добавяме останалите продукти да се получи кексово тесто.
- Излива се в тава 24 см ,печем блат на 180 с около 30 минути и изваждаме да се охлади.
- Приготвя се сироп от смесени вода и подсладител.
- В касерола се загрява 400 прясно мляко с агаве и 1 таблетка стевия.
- В 100 мл прясно мляко се разбърква пудинг банан на кашичка и сипваме в горещото мляко. На умерен огън да не загори се бърка с тел докато сгъсти. Сваля се и покриваме с фолио да се охлади.
- Отделно се разбива течна сметана до меки връхчета.
- Смесваме охладения пудинг с бита сметана по 2-3 с л и разбъркваме на гладко кремче.
- В чиния се поставя блат, сироп, намазва се с част от крема и отгоре 2 -3 с л сладко от портокали.
- Сиропира се втория блат и притискаме леко.
- Намазва се отгоре и страните с крем. Останалия крем се смесва с хранителна червена боя, сипва се в пош и се декорира с рози, цветни пръчици и роза от фондан! Сервира се охладена.
Рецепта предоставена от Виолета Матева.