Продукти: 3 яйца, ¼ кг захар на пясък, ¼ кисело мляко, 3 супени лъжици краве масло, 2 лъжички бакпулвер, 9 супени лъжици брашно, ¼ кг орехови ядки, малко стафиди, по 1 чаена лъжичка канела и карамфил.
Приготвяне: Разбиваме маслото със захарта, прибавяме един по един жълтъците, като не преставаме да бъркаме, след това прибавяме последователно киселото мляко, бакпулвера, канелата, карамфила, брашното, разбиваме добре сместа, оставяме я да почива 1–2 часа и прибавяме орехите, нарязани на дребно и стафидите. Накрая прибавяме белтъците, разбити на гъст сняг, разбъркваме леко сместа и изсипваме във форма или тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно. Печем кейка в умерено силна фурна.
Автор: Пенка Чолчева, източник: "601 изпитани готварски рецепти"