Вземаме 200 г краве масло, 200 г пудра захар, 300 г брашно, 1 бакпулвер, 4 яйца, 1 ликьорена чашка ром, ванилия. Маслото със захарта трием, докато стане на крем; после прибавяме един по един жълтъците, бакпулвера, рома, ванилията и брашното и разбиваме добре сместа, след което леко примесваме разбитите на гъст сняг белтъци. Изсипваме в намазана с масло и поръсена с брашно кейкова форма. Печем в силна фурна. След като изстине, заливаме го с бяла глазура, приготвена по следния начин: разбиваме на сняг един белтък, прибавяме постепенно ½ чаша захар и продължаваме да бием; накрая изстискваме сока на ½ лимон и бием, докато се сгъсти добре глазурата. Изливаме я върху кейка и бързо разстиламе с нож. Оставяме около 1 кафена лъжичка глазура, прибавяме й какао, за да я оцветим тъмно, и с вилица или нож правим тъмни ивици по продължение на кейка. Оставяме да се за суши глазурата.
Автор: Пенка Чолчева, източник: "601 изпитани готварски рецепти"