Необходими продукти:
- 1 пакетче (125 гр) масло
- 1 1/2 ч. ч. пудра захар
- 3 яйца
- 1 ч. ч. брашно
- Настърганата кора на един лимон
- 350-400 гр череши
Приготвяне или как се готви ястието
- Маслото се разбива с част от захарта.
- Прибавят се един по един жълтъците, като сместа се разбива добре след всеки жълтък и брашното, което се ръси постепенно.
- Когато се поеме напълно брашното, се примесва внимателно с останалата захар, белтъци и лимонената кора, като се разбива на твърд сняг.
- Тестото се изсипва в намазнетана и поръсена с брашно тортена форма.
- Отгоре се нареждат почистените от костилки череши.
- Сладкишът се пече в умерено загрята фурна (180-200).
- Веднага след изваждането му се поръсва с пудра захар.