Необходими продукти:
- 4 яйца
- 2 чаени чаши и 2-3 супени лъж. захар
- 50 г масло
- 1 1/2 ч. чаша брашно
- 1 бакпулвер
- 1 кафена чашка прясно мляко
- 2 пълни суп. лъжици какао
- ванилия
Приготвяне или как се готви ястието
- Заедно с яйцата разбивате 1 ч. чаша захар, прибавят се 4 суп. лъжици вода и брашното с бакпулвера.
- Сместа се изсипва в подмазана с масло и поръсена с брашно тава.
- Като се опече и изстине, залива се със сироп от 1 чаша захар и 2 чаши вода.
- Приготвя се глазура от 1 кафена чаша мляко в което се сваряват какаото и 2-3 суп. лъж. захар.
- В топлата глазура се пуска маслото да се разтопи.
- Когато започне да изстива и маслото да се стяга, глазурата се изсипва върху реването.