Необходими продукти
брашно 2 чаени чаши
мас 1 чаена чаша
захар 1 чаена чаша
1 яйце
сладко от череши или вишни (мармалад) 200 г
1 ванилия
пудра захар 100 г
Начин на приготвяне
- Маста се разбива със захарта на пясък до побеляване. Добавя се яйцето, а след това по малко от брашното, като се бърка, докато се получи твърдо тесто.
- От тестото се късат малки топки и се оформят с големината на орех. Топчетата се подреждат в нама зана с мазнина и поръсена с брашно тава. Върху всяка топка се отваря дупка с пръст и в нея се слага по 1 вишна или череша от сладкото. Трапчинката може да се запълни и с мармалад.
- Бисквитите се пекат в слаба фурна, като се сушат бавно. Цветът им трябва да остане полубял. След като изстинат, се изваждат от тавата, подреждат се и се поръсват с пудрата захар, в която е поставена ванилията.
Източник: Личен архив