Рецепта за бухти с бяло вино

Коментари · 276 Прегледа

Бухтите имат много разновидности, но всички от тях са приятни и позволяват гарниране с различни продукти – мед, сирене, сладко, захар.

Необходими продукти

брашно 1,5 чаена чаша

кисело мляко 2 чаени чаши

3 яйца

Сода бикарбонат 1 чаена лъжичка

щипка сол

бяло вино 1 винена чаша

олио 150 г

Начин на приготвяне

  1. Яйцата се разбиват. Прибавят се предварително изцеденото кисело мляко, виното, содата, солта. При непрекъснато бъркане се сипва по малко от брашното, докато се получи смес с гъстотата па каша.
  2. Олиото се сгорещява. С чаена лъжичка се гребват "хапки" от тестото и се пържат в силно сгорещеното олио.
  3. Бухтите се консумират топли, намазани мед, конфитюр или с настъргано сирене.

Източник: Личен архив

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg