Тиквени дръжки

Коментари · 282 Прегледа

Някои смятат тиквените дръжки за идентични с толумбичките. Но не това е най-важното, а сладкото изкушение на ориенталския десерт.

Необходими продукти

брашно 250 г

масло 125 г

6 яйца

захар 2 чаени чаши

щипка сол

лимонтозу 1/4 чаена лъжичка

олио 150 г

Начин на приготвяне

  1. Към 500 г вряща вода се прибавят маслото и солта. Водата се дърпа от огъня и веднага се изсипва цялото количество брашно при енергично бъркане с дървена лъжица. Получената каша трябва да поври 2—3 мин. След това се оставя да изстине. Яйцата се разбиват добре и се прибавят към изстиналата каша.
  2. Мазнината се загрява в дълбок съд. Тестото се шприцова с шприц във формата на тиквени дръжки, които се запържват леко в сгорещената мазнина.
  3. Готовите тиквени дръжки се изстудяват и се заливат с охладен гъст захарен сироп, приготвен от захарта и 1 чаена чаша вода. Сиропът трябва да поври десетина минути, след което се добавя лимантозуто. Тиквените дръжки престояват няколко часа, докато попият захарния сироп, и тогава се консумират.

Източник: Личен архив

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg