Необходими продукти
брашно 1/2 кг
масло 125 г
захар 1 чаена чаша
3 яйца
кисело мляко 1 чаена чаша
смлени орехови ядки 1 чаена чаша
амонячни сода 1 чаена лъжичка
сода бикарбонат 1 чаена лъжичка
1 ванилия
Начин на приготвяне
- Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват до сгъстяване. Отделно се разбиват жълтъците заедно със захарта. Към тях се добавят разтопеното масло, киселото мляко, в което е разтворена содата бикарбонат, амонячната сода, ванилията. Сипва се по малко ог брашното и се измесва средно твърдо тесто.
- От тестото се късат малки топчици. Потапят се от едната страна в разбития белтък и след това в смлените орехови ядки.
- Подреждат се в намазана с масло тава и се изпичат в умерена фурна.
Източник: Личен архив