Необходими продукти
- 500 гр настъргани бадеми
- 10 гр ароматизатор с вкус на горчив бадем
- 500 гр пудра захар
- З с.л. розова вода
Приготвяне или как се готви ястието
- Настърганите бадеми поставяте в тенджера, добавяте пудрата захар, розовата вода и ароматизатора. Масата се загрява на слаб огън, докато започне да се отделя от лъжицата и не залепва по дланите ви.
- Порасете подходяща повърхност с пудра захар и "замесете" тестото докато придобие хубава глатка консистенция.
- Ако искате по-лесно да обелите бадемите ги пуснете във вряща вода и ги варете 7 минути.
- След това оставете около 10 минути в горещата вода, после залейте със студена вода и оставете така да изстинат докато можете да бръкнете спокойно и да свалите обвивките им.
- От марципана могат да се правят различни видове сладки и десерти.