Продукти:
2 пакета желатин1
1ч.ч сладкарска сметана
1ч.ч прясно мляко
1 пакет ванилия или течна
8 с.л. захар
4бр жълтъка
Приготвяне:
Разтваряме и двата желатина в 100 милилитра вода. Разбиваме жълтъците със захарта добавяме прясното мляко и ванилията ,бъркаме до пухкава смес. Прехвърляме сместа в тенджераи слагаме на котлона, бъркаме продължително докато започне да пука и тогава спираме котлона. Разтваряме желатина на водна баня, след това взимаме едната чаша сметана и разбиваме до готовност. Изсипваме охладения желатин в яйчената смес ,а яйчената смес с черпак добавяме по няколко пъти при сметаната като през това време бъркаме непрекъснато с миксера. Бърка се до получаване на хомогенна смес и с шпатула до объркваме, така нашият крем е готов. Аз както е в купа го слагам в хладилника да се охлади достатъчно и да стегне, след около половин-един час той е желиран и с миксер си го разбърквам на слаба степен. Напълних крема в пош с приставка като по този начин напълних чашите. Като украса най-отгоре разбих 200мл сметана с 300гр предварително разтопен шоколад на водна баня и ги смесих с малко червена сладкарска боя. На дъното натроших маслени бисквити които блендирах с блендера с малко течен шоколад.
Приятен апетит!