Необходими продукти:
- яйца 10 броя
- вода 1.5литър
- оцет 1-2 с.л
- сол 1ч.л
- кисело мляко 300гр.
- сирене 300 грама
- чесън 2-3 скилидки
- краве масло 50 грама
- олио 3с.л.
- червен пипер 1-2 ч.л.
Начин на приготвяне или как се готви ястието:
- В дълбок съд сипвам водата, добавям солта и оцета, изчакам да заври.
- Счупвам яйцата и внимателно ги пускам във врящата вода.
- За по-рохки яйца 3мин., за по-твърди поне 5 минути.
- С решетъчна лъжица ги изваждам и ги отцеждам.
- Подправям с киселото мляко, сирене, счуканият чесън, разтопеното масло, олио, червен пипер.
Рецепта предоставена от Zizeto.