Необходими продукти:
- 200 гр тиква
- 150 гр захар мусковадо/ кафява захар
- 150 гр брашно лимец / пшенично
- 100 гр овесени ядки
- 60 гр стафиди микс
- 50 мл кокосово масло / олио
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1/4 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. канела
Начин на приготвяне или как се прави десертът:
- Стартираме с почистване, нарязване на кубчета и варене на пара, на тиквата.
- При готовност намачкваме с вилица, докато е още топла. Добавяме кокосовото масло ( може да замените и с олио ) и захарта. След това прибавяме овесените ядки, брашното и подправките. Разбъркваме добре до хомогенна смес.
- Застиламе двете тави на фурната с хартия за печене.
- С помощта на лъжица за сладолед, оформяме еднакви топчици, които след това натискаме леко с лъжицата.
- Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути.
Рецепта предоставена от Петя Танчева.