Необходими продукти:
- 2 пакета желатин
- 1ч.ч сладкарска сметана
- 1ч.ч прясно мляко
- 1 пакет ванилия или течна
- 8 с.л. захар
- 4бр жълтъка
Начин на приготвяне или как се прави десертът:
- Разтваряме и двата желатина в 100 милилитра вода.
- Разбиваме жълтъците със захарта добавяме прясното мляко и ванилията, бъркаме до пухкава смес.
- Прехвърляме сместа в тенджераи слагаме на котлона, бъркаме продължително докато започне да пука и тогава спираме котлона.
- Разтваряме желатина на водна баня, след това взимаме едната чаша сметана и разбиваме до готовност.
- Изсипваме охладения желатин в яйчената смес, а яйчената смес с черпак добавяме по няколко пъти при сметаната като през това време бъркаме непрекъснато с миксера.
- Бърка се до получаване на хомогенна смес и с шпатула до объркваме, така нашият крем е готов. Аз както е в купа го слагам в хладилника да се охлади достатъчно и да стегне, след около половин-един час той е желиран и с миксер си го разбърквам на слаба степен. Напълних крема в пош с приставка като по този начин напълних чашите.
- Като украса най-отгоре разбих 200мл сметана с 300гр предварително разтопен шоколад на водна баня и ги смесих с малко червена сладкарска боя. На дъното натроших маслени бисквити които блендирах с блендера с малко течен шоколад.
Рецепта предоставена от Стефи Вичкова.