Необходими продукти:
- 1 яйце
- 100 гр.масло
- 1 ч.чаша брашно
- 1ч.чаша кокосово брашно+още малко за овалване
- 1/2 лъжичка бакпулвер
- 2/3 ч.чаша захар
- щипка сол
- ванилия
- 50 гр. кулинарен шоколад
- 2 суп.лъжици масло
- 1 шепа суров белен шам фъстък
Начин на приготвяне или как се прави десертът:
- Маслото и яйцето трябва да са на стайна температура.
- Нарязваме маслото на кубчета и смесваме всички продукти за тестото в купа, като бакпулверът предварително е смесен с бялото брашно.
- Омесваме с ръка меко тесто и оставяме в хладилника да почине за около 30 мин.
- Оформяме топчета които овалваме в кокосово брашно.
- Натискаме с пръст в средата на всяко топче за да се получи кладенче. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 12-13 минути. Внимание-времето може да варира в зависимост от големината на топчетата.
- Разтапяме останалото масло и шоколада. След като изстинат сладките пълним всяко кладенче с шоколад и слагаме по 1 шамфъстък.
- Съхранявайте в кутия с капак, колкото повече стоят по-вкусни стават.
Рецепта предоставена от Анелия Терзиева.