Необходими продукти
- 250 грама пшенично брашно;
- 120 грама масло;
- 150 гр твърдо или полутвърдо сирене/кашкавал;
- 2 супени лъжици мляко или вода;
- 1 чаена лъжичка настъргана лимонова кора;
- ½ чаена лъжичка суха мащерка, босилек или розмарин.
Начин на приготвяне
Нарежете студеното масло на малки кубчета и размесвайте с брашното до състояние на лепкави трохи. Можете да използвате кухненски миксер или блендер, така че процесът да е много по-бърз. Добавете настърганото сирене, лимоновата кора и подправката и разбъркайте добре. Добавете студеното мляко или вода, бъркайте бързо. Завийте тестото в домакинско фолио и го оставете за 10 минути във фризера да се охлади. Разточете тестото на кора с дебелина 0,5 см и с кръгла форма изрежете бисквитите. Наредете ги в намаслена тава и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса в продължение на 10 минути или докато се появи златна коричка.