Необходими продукти
- 500 гр твърд кашкавал;
- 150 гр брашно;
- 2 яйца;
- 150 гр галета;
- ¼ чаена лъжичка смлян черен или червен пипер;
- растително масло за дълбоко пържене.
Начин на приготвяне
Нарежете кашкавала на парчета с дебелина от 1,5-2 сантиметра. Яйцата поръсете с пипер, добавете брашното и разбъркайте добре. Панирайте кашкавалените пръчици като потопите в яйчената смес, а после оваляйте в галета. Целта е цялата повърхност на кашкавала да е покрита. Загрейте растителното масло и изпържете пръчиците до златисто кафяво. След това ги наредете на хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина и сервирайте със сосове по избор.