Рецепта за кашкавалени пръчици

Коментари · 458 Прегледа

Рецепта за кашкавалени пръчици. Хрупкаво предястие със сос по избор. Панирани кашкавалени пръчици.

Необходими продукти

  • 500 гр твърд кашкавал;
  • 150 гр брашно;
  • 2 яйца;
  • 150 гр галета;
  • ¼ чаена лъжичка смлян черен или червен пипер;
  • растително масло за дълбоко пържене.

Начин на приготвяне

Нарежете кашкавала на парчета с дебелина от 1,5-2 сантиметра. Яйцата поръсете с пипер, добавете брашното и разбъркайте добре. Панирайте кашкавалените пръчици като потопите в яйчената смес, а после оваляйте в галета. Целта е цялата повърхност на кашкавала да е покрита. Загрейте растителното масло и изпържете пръчиците до златисто кафяво. След това ги наредете на хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина и сервирайте със сосове по избор.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg