Продукти:
- 150 г бадеми
- 125 г (пакетче) масло
- 3 яйца
- 100 г захар
- 150 г черен шоколад
- 1 ч.л. бакпулвер
- пудра захар за поръсване
- щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Оставете маслото на стайна температура.
2. С блендер смелете бадемите с 1/2 от захарта. Добавете бакпулвера, разбъркайте и прехвърлете в подходящ съд.
3. Разбийте мекото масло с останалата захар на крем и прибавете към смлените бадеми.
4. Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците със щипката сол на сняг.
5. Разтопете на водна баня шоколада и към него прибавете маслено-бадемова смес, жълтъците и разбъркайте добре.
6. Накрая към сместа изсипете разбитите белтъци, объркайте двете смеси добре.
7. Тестото го прехвърлете в намазана с масло и покрита с хартия за печене форма.
8. Печете около 40 минути при температура 180 градуса, оставяте сладкиша да се охлади и поръсвате с пудра захар.
Източник: https://rozali.com/