Продукти:
- 2 червени ябълки
- 3 с. л. пудра захар
- 250 г бутер тесто
- За поръсване:
- пудра захар на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете ябълките на четвъртинки и изрежете семенниците. Нарежете ябълките с остър нож на тънки резени с дебелина около 2 мм без да ги белите.
2. Налейте в тенджерка 200 мл вода и я загрейте до кипване. Добавете захарта и сложете вътре ябълковите резени.
3. Варете ги не повече от 2-3 минути. Излейте водата, щом ябълките омекнат. Оставете бутер тестото да се размрази и го разточете на кора с дебелина 1-2 мм. Нарежете го с остър нож на ивици с ширина 3 см и 25-30 см в дължина.
4. На всяка ивица наредете по 5 резена ябълки, като леко ги застъпвате, в горния им край те трябва да излизат на една трета над ивицата тесто.
5. Внимателно завийте на руло, като подгънете долните краища навътре. Наредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене. Печете ги 30 минути във фурна, загрята до 200 градуса.
6. Извадете розичките и ги оставете да се охладят напълно. Поръсете ги обилно с пудра захар и поднесете.
Източник: https://rozali.com/