Рецепта за ябълкови розички в бутер тесто

Коментари · 270 Прегледа

Рецепта за ябълкови розички в бутер тесто - бърз, лесен, вкусен и ефектен десерт.

Продукти:

  • 2 червени ябълки
  • 3 с. л. пудра захар
  • 250 г бутер тесто
  • За поръсване:
  • пудра захар на вкус

Начин на приготвяне:

1. Нарежете ябълките на четвъртинки и изрежете семенниците. Нарежете ябълките с остър нож на тънки резени с дебелина около 2 мм без да ги белите.

2. Налейте в тенджерка 200 мл вода и я загрейте до кипване. Добавете захарта и сложете вътре ябълковите резени.

3. Варете ги не повече от 2-3 минути. Излейте водата, щом ябълките омекнат. Оставете бутер тестото да се размрази и го разточете на кора с дебелина 1-2 мм. Нарежете го с остър нож на ивици с ширина 3 см и 25-30 см в дължина.

4. На всяка ивица наредете по 5 резена ябълки, като леко ги застъпвате, в горния им край те трябва да излизат на една трета над ивицата тесто.

5. Внимателно завийте на руло, като подгънете долните краища навътре. Наредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене. Печете ги 30 минути във фурна, загрята до 200 градуса.

6. Извадете розичките и ги оставете да се охладят напълно. Поръсете ги обилно с пудра захар и поднесете.

Източник: https://rozali.com/

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg