Необходими продукти:
- 4 яйца
- 150 г краве масло
- 300 г пудра захар
- 300 г брашно
- 200 мл прясно мляко
- 5 г бакпулвер (1/2 пакетче)
- кората от 2 портокала
Важно: Преди да купите портокали за тази рецепта, уверете се, че кората им може да се консумира. Масово продаваните цитруси са с кора, неподходяща за консумация. Ако не откриете такива, имате два варианта:
Вариант 1: Потърсете си изсушени портокалови кори.
Вариант 2: Използвайте малко сок от портокал. Ароматът няма да е толкова силен и може би ще се наложи да увеличите количеството на брашното, за да получите нужната гъстота.
Начин на приготвяне:
- Разбийте маслото и захарта до побеляване.
- Добавете жълтъците.
- Прибавете млякото и портокаловите корички. След това брашното и бакпулвера.
- Разбийте белтъците на сняг и постепенно ги добавете към сместа.
- Изсипете в избрана от вас форма, която сте намаслили и леко набрашнили.
- Печете първо на 200 градуса, докато не забележите коричка. След това намалете фурната на 180 градуса и печете още около 30 минути или до суха клечка.
Източник: https://rozali.com/