Необходими продукти:
- 1 кг картофи (пресни, но може и стари)
- 1/2 ч.ч. сварен грах
- 1/4 ч.ч. лук
- 1 яйце, твърдо сварено и накълцано
- 1/2 ч.ч. заквасена сметана
- 1 с.л. майонеза
- 1 ч.л. лимонов сок
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. сол
- 2 с.л. накълцан магданоз
Приготвяне или как се готви ястието
- Сварете картофите в подходяща тенджера. Когато са готови ги извадете от водата и оставете да поизстинат. След това ги обелете (ако са с дебела кора, иначе може и да ги оставите небелени) и нарежете на половинки или четвъртинки.
- В голяма купа смесете картофите, грахта, лука и яйцето.
- В друга по-малка купа смесете сметаната, майонезата, лимоновия сок, пипера и солта.
- Изсипете върху картофената салата.
- Отгоре поръсете с магданоза.
- Разбъркайте внимателно.
- Оставете да почине в хладилника поне за няколко часа преди да сервирате.