Необходими продукти:
- 1 кг. тиква
- 3/4 ч.ч. галета (може да използвате и не много солени крекери)
- 1/2 ч.ч. смлени орехи
- 3/4 ч.ч. прясно мляко
- 1 ч.ч. захар
- 1 с.л. масло
- 1 ч.л. канела
- 3 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
Начин на приготвяне:
- Сварете тиквата до готовност и я пасирайте. За повече гладкост, претрийте пюрето през цедка.
- След като тиквеното пюре се охлади, прибавете към него галетата/сухарит, орехите, хладкото прясно мляко и разтопеното масло. Добавете канелата и захарта и разбъркайте. Опитайте и по ваша преценка, добавете още захар или подправки.
- След това добавете разбитите жълтъци и отново бъркайте до хомогенност.
- Разбийте белтъците на сняг и на 2-3 пъти ги добавете към тиквената смес. Бъркайте внимателно, докато се смесят напълно.
- Изсипете сместа за тиквен сладкиш с подходяща тава, която сте намаслили предварително.
- Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна до суха клечка.
Източник: https://rozali.com/