Необходими продукти:
- 1 пакет какаови бисквити
- 50 мл прясно мляко
- 250 мл течна сметана
- 200 гр течен шоколад
- 1 черен шоколад
- 20 грама масло
- мандарини и бисквити за декорация
Начин на приготвяне:
Разбиваме охладената течна сметана до твърдост, след което добавяме течния шоколад. Бъркаме с мисер до еднороден крем.
В кръгла форма с падащи стени нареждаме прави бисквити по самия борд.
Първи ред на дъното отново е от бисквити, натопени в млякото. Отгоре слагаме половината от готовия шоколадов крем. Отново ред бисквити, ред крем.
Оставяме за една нощ в хладилника да се стегне.
На другия ден растопяваме черния шоколад, с добавено масло в него.
Заливаме тортата отгоре, като оставяме и една част да се стече по стените.
Охлаждаме за половин час.
Отгоре декорираме по желание.
Рецепта на Васка Урумова, източник: https://rozali.com/