Рецепта за веган сладкиш с кокос и локум

Коментари · 247 Прегледа

Чудесен сладкиш по оригинална рецепта.

Продукти:

  • 1 и 1/2 ч.ч. брашно
  • 2/3 ч.ч. захар
  • 1/4 ч.ч. кокосови стърготини
  • 1/2 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 3/4 ч.ч. соево мляко
  • 1 ч.л. бадемова есенция на Dr. Oetker
  • 1/4 ч.ч. олио
  • 1 малка ябълка
  • 1/2 кутия обикновен локум
  • 1/4 ч.ч. златни стафиди

Начин на приготвяне:

Сухите съставки се сипват в купа по реда на изброяване и се разбърква добре.

Прави се кладенец в средата и в него се изсипват мокрите съставки, също по ред на изброяване. Разбърква се.

Ябълката се бели, почиства и нарязва на малки парченца.

Локумът също се нарязва на малки парченца. Към сместа се добавят ябълката, локума и стафидите, отново се разбърква.

Една кръгла тава се намазнява и в нея се изсипва сместа, изравнява се.

Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса до златисто - около 20 минути. За по - сигурно се проверява със суха клечка за зъби дали излиза суха. Готовият сладкиш се вади и оставя да изстине.

Бадемовата есенция може да бъде заменена с ванилия или 1 с.л бренди, ром!

Рецепта на Силвия Лилова, източник: https://rozali.com/

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg