Рецепта за локумени сладки

Коментари · 277 Прегледа

Локумените сладки са много вкусни и трайни – могат да издържат около месец, съхранявани в кутия и сух шкаф.

Необходими продукти

брашно 3 чаени чаши

олио (мас или маргарин) 250 г

2 жълтъка

локум 2 кутии

орехови ядки 1 чаена чаша

кисело мляко 1 чаена чаша

пудра захар 100 г

сода бикарбонат 1 чаена лъжичка

1 ванилия

Начин на приготвяне

  1. В средата на пресятото брашно се прави кладенче. В него се поставят мазнината, жълтъците, киселото мляко със содата бикарбонат. Измесва се умерено твърдо тесто.
  2. Разточват се кори с дебелина 3—4 мм. Корите се режат с нож на правоъгълници с размери 4x6 см. Във всеки правоъгълник се поставя парченце локум (1 локум се разрязва на 4 парченца) и 1/4 ядка от орех.
  3. Правоъгълниците се навиват, подреждат се в намазана с мазнина тава и се изпичат на умерена температура. Още топли се овалват в пудрата захар, ароматизирана с ванилията.

Източник: Личен архив

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg