Необходими продукти:
- 1 кг картофи, нарязани на четвъртинки, без да са белени
- 1/2 ч.ч. накълцан лук
- 1 ч.л. пресован чесън
- 3 с.л. люти чушлета от буркан, накълцани
- 1 с.л. чили на прах
- 1 ч.л. сух риган
- 1/2 ч.л. кимион
- 1 ч.ч. заквасена сметана
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. лимонов сок
Приготвяне или как се готви ястието
- Загрейте фурната на 220 градуса. Намазнете тавичка с малко олио. Поставете картофите и ги запечете за 30-40 минути или до готовност, трябва да станат мекички отвътре. Оставете да изстинат, но да са топли.
- В голяма купа смесете лука, чесъна, лютите чушки, чилито, ригана, кимиона, сметаната, солта, черния пипер и лимоновия сок.
- Прибавете картофите и разбъркайте докато се покрият от всякъде с маринатата.
- Оставете да престоят в хладилника поне за няколко часа преди да сервирате.