Рецепта за дребни сладки жълъдчета

Коментари · 277 Прегледа

Предлаганата разновидност е от по-лесните – когато двете части на жълъдчето се слепват с мармалад, а не се дълбаят и пълнят.

Необходими продукти

брашно 3 чаени чаши

масло (мас, маргарин) 125 г

4 яйца

пудра захар 1 и 1/2 чаени чаши

мармалад 500 г

1 шоколад

счукани орехови ядки 1 чаена чаша

1/2 бакпулвер

1 ванилия

Начин на приготвяне

  1. Яйцата се разбиват със захарта, добавят се разтопеното масло, ванилията и по малко от брашното, размесено с бакпулвер а. Измесва се средно твърдо тесто.
  2. Жълъдчетата се оформят от тестото с чаена лъжичка, подреждат се в намазана с масло тава и се изпичат в умерена фурна.
  3. След като изстинат, се залепват две по две с мармалад. След това жълъдчета та се потапят в предварително размития в 2 супени лъжици гореща вода шоколад. Накрая се овалват в счуканите орехови ядки.

Източник: Личен архив

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg