Необходими продукти
брашно 3 чаени чаши
масло (мас, маргарин) 125 г
4 яйца
пудра захар 1 и 1/2 чаени чаши
мармалад 500 г
1 шоколад
счукани орехови ядки 1 чаена чаша
1/2 бакпулвер
1 ванилия
Начин на приготвяне
- Яйцата се разбиват със захарта, добавят се разтопеното масло, ванилията и по малко от брашното, размесено с бакпулвер а. Измесва се средно твърдо тесто.
- Жълъдчетата се оформят от тестото с чаена лъжичка, подреждат се в намазана с масло тава и се изпичат в умерена фурна.
- След като изстинат, се залепват две по две с мармалад. След това жълъдчета та се потапят в предварително размития в 2 супени лъжици гореща вода шоколад. Накрая се овалват в счуканите орехови ядки.
Източник: Личен архив