Продукти: 2 средни тиквички
1 морков
цедено кисело мляко 250-300 г
зехтин 2 с л
сол на вкус
кашкавалена извара 200 г
крема сирене 60 г
чесън 3 скилидки
копър 3 стръка
Приготвяне : Обелете моркова и тиквичките и нарежете на кубчета .Сложете в малка тенджерка с вода и 1 ч л сол да заври.Сварете моркова и тиквичките за 10 минути и отцедете в гевгир да няма вода ,ако е нужно се отцежда в тензух.В купа се смесват зеленчуците ,цедено кисело мляко ,извара ,крема сирене ,сол на вкус ,пресовани скилидки чесън и зехтин.Разбърква се добре .Сервира се охадена с лъжица зехтин ,нарязан копър и маслинка.Намазана на филия черен хляб е чудесна закуска !