Необходими продукти:
4 големи картофа
100 гр. сирене
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 яйце
3 с.л. мляко
Черен пипер
Сол
4 с.л. нишесте/брашно
Щипка магданоз
1 връзка зелен лук
Олио
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват, обелват и намачкват. Добавя се сиренето. Разбърква се. Накрая се прибавят яйцето, млякото, лукът, пресованият чесън, накълцаните магданоз и зелен лук, нишестето, солта и пиперът. Трябва да се получи еднородна, гъста смес. Изсипва се в шприц или найлоново пликче. Шприцоват се спиралите в горещо олио и се пържат от двете страни до златисто.
Източник: https://bukvarche.com/2021/03/16/%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%be%d1%84%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d1%81%d1%8a%d1%81-%d1%81%d0%b8%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b5-%d0%b2%d0%bc%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%bf/