Необходими продукти:
- Ягоди – 200 гр.
- Захар – 100 гр.
- Сметана – 300 мл.
- Крема сирене – 300 гр.
- Кондензирано мляко – 150 гр.
- Желатин с вкус на ягоди -1 пак.
- Желатин – 1 пак.
Начин на приготвяне или как се прави десертът:
- В купа смесваме крема сиренето с кондензираното мляко и сметаната. Разбъркваме добре. В 50 мл. студена вода разтваряме желатина да се хидратира.
- 10 мин. по късно поставяме желатина в микровълновата за 10 сек. да се втечни. Добавяме го в купата при крема сиренето.
- Разливаме сместа в купичките, като ги пълним до половината.
- Прибираме в хладилник за 30 мин. да стегнат.
- Нарязваме ягодите на парчета, посипваме ги със захарта и оставяме в хладилник за 30 мин. В 200 мл. вряща вода разтваряме желатина с вкус на ягоди.
- Добавяме ягодите със захарта към желатина. Пасираме. След като се охлади допълваме купичките.
- Прибираме в хладилник за 30 мин.
Рецепта предоставена от Йо Ангелова.