Необходими продукти
- 200 гр смляно говеждо;
- 1 питка със сусам;
- 1 малък домат;
- по 1 парче моцарела, чедър и ементал;
- 1 лист маруля;
- майонеза;
- лук;
- картофи;
- сол на вкус.
Начин на приготвяне
Съставките са за един бургер. След като осолите каймата и я оформите на плоско кюфте, изпечете го на скарата. Когато е почти готово, поставете отгоре едно върху друго по едно парче моцарела, чедър и ементал: сиренето трябва да се разтопи. Отстранете кюфтето от скарата преди сирената да станат на балончета и да се разтекат. Подредете бургера, като разрежете и загреете питката на скарата, намажете с майонеза, поставете марулята, кръгчета домат и кюфтето. Украсете с кръгчета лук и гарнирайте с пържени картофки.