Необходими продукти
- 1 кг свинска кайма;
- 6 питки за бургер;
- 2 чушки;
- 1 малка глава жълт лук;
- 1 малка глава червен лук;
- 1 малък плод манго;
- 2 скилидки чесън;
- 3 супени лъжици лимонов сок;
- 2 супени лъжици нарязан магданоз;
- 1 супена лъжица кафява захар;
- 1 супена лъжица соев сос;
- 1 ½ чаена лъжичка карамфил;
- ½ чаена лъжичка сол;
- ½ чаена лъжичка суха мащерка;
- ½ чаена лъжичка едро смялн червен пипер;
- ½ чаена лъжичка канела;
- 2 супени лъжици зехтин;
- листа от маруля.
Начин на приготвяне
Добавете към каймата нарязаните на дребно чушки (не забравяйте да премахнете семената), жълтия лук, чесъна, кафявата захар, соевия сос, лимоновия сок, карамфила, мащерката, червения пипер и канелата. Размесете добре всичко. Оформете 6 плоски кюфтета. Запържете ги в зехтин в тиган или изпечете на скара. Вътрешността от мангото и червеният лук се нарязват на кубчета и към тях се добавят солта и магданоза. Разбъркайте добре. Подредете бургера: 1 листо от маруля – едно кюфте – една лъжица мангова смес.