Необходими продукти
- 500 гр телешка кайма;
- 4 питки за бургери;
- 4 резенчета бекон;
- 4 парчета сирене бри;
- 1 чиния нарязана рукола;
- 1 скилидка чесън;
- 2 супени лъжици настърган лук или лук на прах;
- 1 супена лъжица нарязани билки (например градински чай и мащерка);
- сол и пипер на вкус.
За соса:
- 1 чаша пресни или замразени боровинки;
- 3 супени лъжици балсамов оцет;
- 1 ½ супена лъжица кафява захар;
- 1 ½ супена лъжица кетчуп;
- 1 скилидка чесън.
Начин на приготвяне
Нека започнем със соса. Измийте боровинките, обелете и смелете чесъна, разбъркайте и поставете в малка тенджерка на бавен огън. Добавете и останалите съставки. Варете 15 минути докато сосът се сгъсти. Омесете каймата с нарязания чесън, лука , сол, черен пипер на вкус и билките. Направете кюфтета и ги изпържете или изпечете на скара. Запържва се и беконът. Затоплете на скарата питките и сложете вътре кюфето, бекона и по едно парче сирене. Изсипете в бургера боровинков сос и украсете с рукола.