Необходими продукти
- 1 ½ кг смляно пуешко месо;
- ¼ чаша галета;
- ¼ чаша нарязан лук;
- ¼ чаша прясно нарязан магданоз;
- 2 яйца;
- 1 скилидка чесън;
- 1 чаена лъжичка сол;
- 1 чаена лъжичка черен смлян пипер;
- печени зеленчуци (патладжани, чушки, домати);
- песто;
- 12 питки за хамбургери.
Начин на приготвяне
Омесете каймата с лука, магданоза, солта, черния пипер, нарязания чесън и яйцата. От такова количество съставки ще получите около 12 бургера. Оформете плоски кюфтета и сложете на скарата да се пекат заедно с нарязаните зеленчуци. Стоплете питките и намажете вътре с песто, поставете кюфтетата и печените зеленчуци.