Необходими продукти
- 1 кг смляно телешко месо;
- питки със сусамово семе;
- печурки;
- 1 ананас;
- 2 супени лъжици масло;
- ½ чаша сос Терияки;
- маруля;
- сол и пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Гъбите се измиват, нарязват се на плочки и се изпържват в маслото. Овкусяват се със сол и черен пипер. Каймата също се овкусява със сол и черен пипер и се измесва. Оформят се плоски кюфтета с ринг или капачка от голям буркан и се изпичат на скара. Ананасът се обелва и се нарязва на шайби, а после се запича леко на скарата. Питките също се затоплят, разрязват се и вътрешната страна се намазва със сос Терияки. В питката се нареждат кюфте, гъби и шайба ананас. Украсява се с маруля.