Съставки:
Пюре от облепиха - 60 гр.
Малиново пюре - 30 гр.
Пюре от черноплодна арония - 30 гр.
Мед от елда - 70 гр.
Брезов сок - 100 мл
Ако нямате някои от съставките, експериментирайте! Вместо пюре от арония вземете от касис и опитайте да замените сока от бреза с ябълков сок.
Приготвяне:
За да приготвите сбитен, можете да използвате както готово пюре, така и пресни плодове. Плодовете трябва да се разбият в блендер и да се прецедят, като се отделят големите елементи.
Към тази напитка не се добавя захар, вместо нея е подходящ медът от елда. В тенджера смесете пюрето, меда и брезовия сок, загрейте за 3-5 минути, като разбърквате. Сервирайте сбитена горещ.
Рецепта на Виктор Белей, предоставя Мария Афонина, източник: https://bg.rbth.com/кухня/335176-sbiten-gorski-plodove-biskviti