Необходими продукти:
- 1 кг картофи (за предпочитане пресни, или с по-тънка кора, така че да не се белят)
- 1 ч.ч. пресен лук, накълцан
- 1/2 ч.ч. зехтин
- 1/4 ч.ч. лимонов сок, прясно изцеден
- 1 ч.л. балсамов оцет
- 1 1/2 ч.л. дижонска горчица
- 1 1/2 ч.л. ретро горчица на зърна
- 2 ч.л. накълцан чесън
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.ч. накълцан магданоз
- 3 с.л. пресен риган, накълцан
Приготвяне или как се готви ястието
- Загрейте фурната на 200 градуса. Нарежете картофите на парчета с еднаква големина (ако са с дебела кора ги обелете). Поставете ги в намазнена тавичка и ги запечете до готовност.
- Когато са готови ги поставете в купа, заедно с нарязания пресен лук и разбъркайте.
- В малка купичка разбъркайте зехтина, лимоновия сок, балсамовия оцет, двата вида горчица, чесън и сол. Прибавете магданоза и ригана.
- Изсипете готовия сос върху картофите.
- Поставете капак и оставете на стайна температура за два часа и сервирайте. Ако ще сервирате след повече от два часа пъхнете в хладилник. Сервирайте със стайна температура.