- 4 яйца
- 200 гр захар
- 150 мл топло прясно мляко
- 100 мл олио
- 300 гр брашно
- 1 бакпулвер
- 2 ванилии
- 6 големи еклера с крем
за намазване на кейка:
- 100 мл разбита сметана
- 100 гр квасена сметана
- 1 с.л пудра захар.
за глазурата:
- бял и черен шоколад разтопени с малко сметана
- филирани бадеми и къпини
- Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.
- Прибавя се олиото и накрая млякото и пресятото с бакпулвера и ванилиите брашно, като се редуват - завършва се с брашно (бъркането вече става на ръка).
- В намаслена и набрашнена форма за кекс,с е сипва ⅓ от сместа, редят се еклерите и се излива останалата част от кексовата смес.
- Пече се в умерена фурна до готовност.
- Оставете да се охлади.
- Намажете го с крем от разбитите сметани и залейте с глазурите.
- Поръсете с бадемите, а в среда поставете къпините.