Необходими продукти
За бургерите:
- 1 кг телешка кайма;
- 6 питки със сусам;
- 6 парчета пушено сирене Гауда;
- 1 глава червен лук;
- сол и прясно смлян черен пипер на вкус.
За сос Чимичури:
- пресен магданоз;
- 3 скилидки чесън;
- 2 супени лъжици нарязани листа от риган;
- 2 супени лъжици винен оцет;
- ½ чаша зехтин;
- 1 чаена лъжичка морска сол;
- ¼ чаена лъжичка прясно смлян черен пипер;
- ¼ чаена лъжичка едро смлян червен пипер.
Начин на приготвяне
Нарежете магданоза и чесъна и ги разбъркайте с останалите съставки за соса. Оформете бургерите, подправете със сол и пипер и ги изпечете на скара. За няколко секунди преди готовността поставете сиренето върху бургерите, за да се разтопи. Запечете леко и питките на скарата, сложете в тях кюфтетата, червения лук, нарязан на кръгчета и сос Чимичури.