Необходими продукти
- 1,4 кг смляно говеждо месо;
- 8 питки за хамбургери;
- 8 тънки резена кашкавал;
- 1 чаена лъжичка сол;
- 1 чаена лъжичка чили на прах;
- 1 чаена лъжичка смлян кимион;
- 1 чаена лъжичка сушен риган;
- царевичен чипс;
- гуакамоле;
- доматен сос;
- заквасена сметана;
- листа от маруля (по избор).
Начин на приготвяне
Изсипете в смляното месо: сол, чили, кимион, риган и веднага измесете каймата и оформете плоски кюфтета. Изпечете ги на скара от двете страни или във фурна на 150 ° С за 15-20 минути. Можете да купите в магазина или да направите сами гуакамоле, с което да намажете вътрешността на питките. Сложете кюфтето и тънък резен кашкавал. Добавете маруля. Сипете по малко доматено пюре и заквасена сметана и поръсете с натрошен царевичен чипс ( може и картофен). Бургерът е готов.