Необходими продукти
- 500 гр кайма - смес;
- 150-200 гр пресни печурки;
- 1 глава лук;
- 1 яйце;
- 2 филии стар бял хляб;
- 1-2 скилидки чесън;
- брашно ;
- растително масло – за пържене;
- сол, черен пипер и други подправки – на вкус.
Начин на приготвяне
Изплакнете и изсушете гъбите, след което ги нарежете на малки парчета. Нарежете лука на дребно и го запържете докато омекне. Добавете гъби към лука и пържете, докато цялата вода се изпари. Овкусете със сол и пипер и оставете пълнежа да се охлади. През това време добавете към каймата накиснатия във вода, а после изтискан хляб - без корите, яйцето и нарязания чесън. Добавете сол и подправки и омесете добре. Разстелете малко кайма на мокра длан, сложете в средата малко плънка и оформете на плоско кюфте. Пълнежът не трябва да излиза. Оваляйте кюфтето в брашно и пържете от двете страни в загрята мазнина.